Kutyariasztó készülék CD-100

Első körben kezdjük a rendkívül egyszerű, és mégis összetett kutyariasztó készülékkel ami CD-100 típusszámmal lett ellátva.

 

kutyariasztó készülék

kutyariasztó

Ahogy azt a képen is láthatjuk egy rendkívül egyszerű készülékről van szó, aminek a használata is rendkívül könnyed. A kutyariasztó készülék CD-100 alján a képen is látható funkció gomb található, aminek segítségével összesen 3 fajta működésre tudjuk bírni kutyariasztó készülékünket. A választható funkciók a következőek:

1. A kutyariasztó készülék funkció gombot legfelső állásba ( a készülék eleje felé ) állítjuk akkor a készülék úgy fog üzemelni mint egy sima zseblámpa, elemlámpa. A készülék oldalán kis láma ábra jelöli is a csak lámpa beállítás egy kis világító lámpa ikonnal. Ilyen beállítás mellett a kutyariasztó nem bocsájt ki magas frekvenciájú hangokat, csak világít a készülék elején található két led. Ebben az esetben szabadon használhatjuk a készüléket világításra anélkül, hogy megriasztanánk vele a közelünkben lévő ebeket csak nyomjuk meg a „beam” gombot a készülék másik oldalán.

2. A funkció gombot középső állásba állítva a kutyariasztó készülék „oktató” üzemmódba lép át, a készülék oldalán egy két lábon álló kutya ikonja jelöli a megfelelő beállítást. Ebben az esetben a kutyariasztó már ad ki magas frekvenciájú hangot azonban nem annyira magas értékűt ami már bántaná kutyánk fülé, csak annyit hogy felhívja a figyelmét az utasításokra. A készülék használat közben, ha a „Beam”, riasztás gombot megnyomjuk folyamatosan világít a LEDekkel. Ügyeljünk arra, hogy indokolatlanul ne használjuk saját ebünkre a készüléket, mert a kutya nem fogja érteni miért hallja a számára ismeretlen hangot, illetve túl gyakori használat esetén füle megszokhatja az enyhe magas frekvenciájú hangot, és a későbbiekben nem lesz hatásos a kutyariasztó készülék oktatásra való használata.


 

kutyariasztó

kutyariasztó

 

3. A kutyariasztó készüléken található funkció gombot a legalsó állásba állítva ( a készülék alja felé ) érjük el a készülék riasztó üzemmódját. Ezt az üzemmódot egy ijedt kutya ikon jelöli közvetlenül a váltó gomb felett. Ebben az állásban a kutyariasztó készülék erős magas frekvenciájú hangot ad ki ami rendkívül bántó a kutyák fülének számára. Használat közben ha a „beam” gombot megnyomjuk a készülék elkezd magas frekvencián hangot kiadni ami az emberi fül számára hallhatatlan, a készülék működését számunkra a kutyariasztó elején található két darab led gyors villogása jelzi vissza. Használat közben ügyeljünk arra, hogy semmiképp ne irányítsuk a készüléket ebben az üzemmódban saját ebünk felé, valamint ne hergeljük a kapun belüli „saját területüket” védő kutyákat, mert ilyen esetben csak még ingerültebbé vállnak. A riasztó funkcióval könnyedén megállíthatjuk a szabadon kószáló, támadó szándékkal felénk közeledő kutyákat, mert azok „nem területüket” védik, hanem esetenként vagy saját magukat, vagy csak ijedtek. Ekkor a kutyariasztó készülék magas frekvenciájú hangja könnyedén megállásra kényszeríti, kizökkenti támadó kedvéből a kutyát. Használat közben ajánlott szakaszosan egyre hosszabb-hosszabb időre lenyomva tartani a „beam” gombot.

 

kutyariasztó

kutyariasztó

 

A felső képen láthatjuk a készüléket csomagolásával együtt. A készülék csomagjában nem sok minden található meg egyedül a kutyariasztó készülék, illetve a készülék működtetéséhez szükséges 9V-os elem.

 

Be the first to comment

Leave a comment

Your email address will not be published.


*